top of page

Chip tunning - aneb umíme i kouzla!

Aktualizováno: 13. 12. 2022

Nečekejte žádné levárny nebo filmové triky z Rychle a zběsile. Chip tuning a programování jednotek není jen o vytáhnutí výkonu z vašeho auta tak, že poletí jako raketa Elona Muska ze SpaceX. Chip tuning je komplexní problematika zabývající se mnoho odvětvími. V následujícím článku si přiblížíme služby, které souvisí s touto problematikou a služby které nabízíme v našem Autoservisu.



Chip tunning

Chiptuning je optimalizace parametrů uložených v paměti řídící jednotky motoru, kterou používá většina moderních automobilů. Touto změnou dat v chipu řídící jednotky dosáhneme okamžitého zvýšení výkonu a točivého momentu a ve většině případů zároveň úspory paliva o 5–10 %. Chiptuningem se rozumí změna charakteristického pole, které určuje okamžik zážehu. Vztažnými veličinami jsou teplota motoru, otáčky a zatížení motoru (podtlak v sacím potrubí a poloha škrtící klapky).

Umíme to na všech značkách automobilů.

Kódování klíčů a vyčtení tajného pin

Ztratili jste klíč, nebo vám ho někdo odcizil? Kromě výroby nového a deaktivace všech starých klíčů umíme klíče i naprogramovat tak, aby šlo auto 1) odemknout a nastartovat 2) přidáme i dálkový ovladač, v případě, že ho auto podporuje a též jste ho ztratili.

V případě, že nemáte původní kartičku s tajným pinem z výroby, umíme vyčíst i tajný pin, na základě kterého uděláme potřebné úpravy a výrobu klíče. Při těchto krocích musíte přivést auto se všemi klíči. Pokud máte jen jeden a ostatní máte třeba doma, musíte počítat s tím, že v momentě, když překódujeme jeden klíč, ostatní přestanou fungovat.

U všech těchto služeb si můžete vybrat originální či neoriginální klíč či dálkové ovládání. Cena zde hraje prim.

Umíme to na všech značkách automobilů.

Deaktivace Start/Stop systému Deaktivace Start/Stop systému - Ano, je to eko, ale ruku na srdce, chcete si nechat postupně opotřebovat motor? Nebo vám nevadí, že v letním horku vám na křižovatce nebude fungovat klimatizace? Další zádrhel může spočívat i v tom, že když budete mít v autě slabší baterii, start/stop systém se nemusí ani aktivovat. Dalším faktorem rozhodujícím pro tuto službu je i to, že se výrazně více opotřebovává startér.

Umíme to na všech značkách automobilů.

Úprava počítadla stavu tachometrů

Nečekejte žádnou levárnu se stáčením kilometrů, jedná se o úpravu po výměně poškozených nebo při koupi nových budíků.

Umíme to na všech značkách automobilů.

Deaktivace imobilizéru

Umíme to na všech značkách automobilů.

Přehrávání SW motoru na originální SW

Nechali jste si od kamaráda na benzínce během 15 minut nachipovat auto a po nějaké době vám začlo třeba čadit z výfuku? Software auta umíme vrátit do stavu jako když auto vyjelo z výrobní linky. Pokud, ale budete chtít znovu vylepšit výkon a třeba i stáhnout spotřebu, můžeme vám to udělat odborně a bez vedlejších účinků.

Umíme to na všech značkách automobilů.

Vypnutí kontroly funkcí (EGR ventil, DPF filtru, Výřivých klapek, DTC - nesvítí chyba motoru)

Umíme to na všech značkách automobilů.

Autorádio

Rádio - máte vyhlídnuté originální rádio, které by se vám více líbilo v interiéru auta? Umíme ho nastavit tak, že ho systém auta neodmítne a můžete poslouchat písničky bez omezení.

Audio systém od Zenecu

Chcete si užívat hudbu plnými doušky? Umíme dát do auta skvělou audio výbavu, která si nezadá se špičkovými hudebními kluby. Umíme vám nastavit i nové rádio včetně GPS navigace, připojit k displeji parkovací kameru a jestli máte dražší auto či karavan, někam do něj umístíme GPS lokátor, který vašeho miláčka nalezne v případě odcizení.

V případě, že se pořídíte GPS navigaci, můžete si jí předplatit na 3 a 7 let dopředu, k nám si přijedete jednou za čas, třeba jednou za rok aktualizovat mapy, ať to máte úplně bez starostí.

Kódování dodávek

Máte spediční firmu a vaši řidiči dávají autům zabrat? Tohle je služba přímo pro vás. Umíme nastavit omezené rychlosti, tak aby vaši řidiči jezdili bezpečně a zároveň neničili motory aut.

33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page